Offerte
Aanvragen?
> Home / Rieten dak / Kunstriet

De mogelijkheden van kunstriet

Riet van kunststof lijkt op natuurriet en wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld attracties in waterparken en vakantiehuisjes op vakantieparken. Waar functie en budget een bepalende factor zijn, is kunstriet een goede keuze. Een dak van kunstriet kan onder hellingshoeken van minder dan 40 graden probleemloos verwerkt worden. Ook heeft een kunstriet dakbedekking een garantieperiode tot 20 jaar.

Het alternatief kunstriet heeft voordelen én nadelen ten opzichte van natuurriet

Waarom natuurriet in plaats van kunstriet?


De belangrijkste reden waarom wij de voorkeur geven aan natuurriet boven riet van kunststof is eenvoudig: Echt riet is gewoon mooier dan kunstriet. Echt riet is een beetje onregelmatig van vorm en heeft kleine kleur- en dikteverschillen tussen de rietstengels. Dat is de charme van een natuurproduct.

Een natuurrieten dak is gladder en gelijkmatiger dan een kunstrieten dak. Kunstriet wordt in laagjes gelegd, net als een bitumen shingles dak. Omdat rietdekken in onze ogen een mooie en traditionele ambacht is en omdat we houden van een perfect eindresultaat, geven wij de voorkeur aan werken met natuurriet in plaats van kunstriet.

Offerte aanvragen?
vrijblijvend advies op maat Offerte aanvragen

Gespecialiseerd in rietdekken, schoorsteenvegen, timmerwerk en dakkapellen