Kunstriet

De mogelijkheden van kunstriet

Riet van kunststof lijkt op natuurriet en wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld attracties in waterparken en vakantiehuisjes op vakantieparken. Waar functie en budget een bepalende factor zijn, is kunstriet een goede keuze. Een dak van kunstriet kan onder hellingshoeken van minder dan 40 graden probleemloos verwerkt worden. Ook heeft een kunstriet dakbedekking een garantieperiode tot 20 jaar.

 

Als alternatief heeft kunstriet voordelen én nadelen ten opzichte van natuurriet

Een natuurrieten dak is gladder en gelijkmatiger dan een kunstrieten dak. Kunstriet wordt in laagjes gelegd, net als een bitumen shingles dak. Echt riet is een beetje onregelmatig van vorm en heeft kleine kleur- en dikteverschillen tussen de rietstengels. Dat is de charme van een natuurproduct. Omdat rietdekken in onze ogen een mooie en traditionele ambacht is en omdat we houden van een perfect eindresultaat, geven wij de voorkeur aan werken met natuurriet in plaats van kunstriet.

Waarom kiezen wij liever voor natuurriet in plaats van kunstriet

De belangrijkste reden waarom wij de voorkeur geven aan natuurriet boven riet van kunststof is eenvoudig: Echt riet is gewoon mooier dan kunstriet.

 

Nieuw rieten dak

De stijl van met riet gedekte gebouwen verschilt van boerderij tot landhuis, van traditioneel tot modern. Dankzij ruim 20 jaar ervaring met ambachtelijk rietdekken, kunnen wij u goed adviseren over de juiste materialen en het onderhoud voor uw rieten dak.

Onderhoud

Wanneer u kiest voor een inspectieovereenkomst van Morren Rietdekkersbedrijf, bent u er zeker van dat uw dak in perfecte staat is en blijft. We maken graag een afspraak voor kosteloze jaarlijkse inspectie van het dak.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies op maat!
Van montage tot onderhoud
van uw rieten dak

Gespecialiseerd in rietdekken, schoorsteenvegen, timmerwerk en dakkapellen