Afwerking van uw rieten dak

Afwerking van uw rieten dak met koperen of aluminium nok

Met het leggen van het riet, is het rieten dak nog niet af. Het dak moet nog voorzien worden van nokvorsten. Aanvullend kan een branddetectiesysteem worden aangelegd. Een alternatief is om het rieten dak te voorzien van een brandwerende coating.

 

Met het leggen van het riet, is het rieten dak nog niet af

Nokafwerking bij rieten daken

De nok van rieten daken wordt in Nederland vrijwel overal hetzelfde afgewerkt. Er kunnen kleine verschillen zitten in details als de rondingen bij dakkapellen en afwerking bij dakramen.

In de nokafwerking kunnen ‘regionale’ verschillen zitten. Bijvoorbeeld in de kleur van de nokpannen, het gebruik van geglazuurde pannen of de steeds vaker gebruikte koperen nokafwerkingen. Uiteindelijk bepaalt de smaak van de opdrachtgever de afwerking van het rieten dak.

 

project-amersfoort-1-1024x663

Nieuw rieten dak

De stijl van met riet gedekte gebouwen verschilt van boerderij tot landhuis, van traditioneel tot modern. Dankzij ruim 20 jaar ervaring met ambachtelijk rietdekken, kunnen wij u goed adviseren over de juiste materialen en het onderhoud voor uw rieten dak.

Onderhoud

Wanneer u kiest voor een inspectieovereenkomst van Morren Rietdekkersbedrijf, bent u er zeker van dat uw dak in perfecte staat is en blijft. We maken graag een afspraak voor kosteloze jaarlijkse inspectie van het dak.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies op maat!
Van montage tot onderhoud
van uw rieten dak

Gespecialiseerd in rietdekken, schoorsteenvegen, timmerwerk en dakkapellen