Offerte
Aanvragen?
> Home / Rieten dak

De voordelen en charme van rieten daken

Rieten daken zijn bijzondere daken. Wat is riet eigenlijk? En kan elk huis een rieten dak krijgen?

Rieten daken zijn bijzondere daken

Onderhoud rietendak


Speciaal riet voor uw rieten dak

Riet (Phragmites Australis) is een grassoort. Het groeit wereldwijd aan waterkanten in gematigde klimaten. Voor rieten daken gebruikt men zoet tot licht-brak waterriet. Riet loopt jaarlijks uit en rietstengels kunnen tot wel vier meter hoog worden. Er zijn geschriften waaruit blijkt dat er in de veertiende eeuw al riethandel werd bedreven. Riet was toen een veelvoorkomende en ook goedkope dakbedekking.

Riet is geschikt voor zowel traditionele boerderijen als moderne villa’s. Ook dakramen, dakkappellen en zonnepanelen passen in een rieten dak. Kijk onder projecten voor voorbeelden.

U kunt wellicht subsidie krijgen op een rieten dak. Hoe dat precies zit leest u hier.

Antwoorden op uw vragen over riet:

 

Offerte aanvragen?
vrijblijvend advies op maat Offerte aanvragen

Gespecialiseerd in rietdekken, schoorsteenvegen, timmerwerk en dakkapellen

Nieuw rieten dak


De stijl van met riet gedekte gebouwen verschilt van boerderij tot landhuis, van traditioneel tot modern. Dankzij ruim 20 jaar ervaring met ambachtelijk rietdekken, kunnen wij u goed adviseren over de juiste materialen, technieken en het onderhoud voor uw rieten dak.

Lees meer

Onderhoud


Wanneer u kiest voor een inspectieovereenkomst van Morren Rietdekkersbedrijf, bent u er zeker van dat uw dak in perfecte staat is en blijft. We maken graag een afspraak voor kosteloze jaarlijkse inspectie van het dak.

Lees meer