Zoekt u een allround rietdekker?

Rietdekkers in hart en nieren

Edwin Morren is ambachtelijk rietdekker. Hij leerde het vak vanaf de basis. Als zestienjarige hielp Edwin al mee bij een rietdekkersbedrijf. In de loop der jaren leerde hij steeds meer over het echte rietdekkersambacht. “Ik mocht steeds meer doen en zo ontstond de liefde voor dit prachtige vak”, aldus Edwin.

 

Morren Rietdekkersbedrijf levert inmiddels het complete plaatje: Aanleg, onderhoud, advies en bijvoorbeeld ook zonnepanelen op rieten daken.

'Liefde voor het ambacht is de belangrijkste drijfveer om rietdekker te worden'

Geschiedenis

In 2009 zijn we ons rietdekkersbedrijf in Lunteren begonnen. Na ruim tien jaar ervaring als rietdekker bij dezelfde werkgever werd het de hoogste tijd om op eigen benen te staan en het vak dat we zo graag uitoefenen te perfectioneren. Zo is Morren Rietdekkersbedrijf ontstaan. Edwin is een ambachtelijk rietdekker met veel passie voor het vak. Kijk onder ‘projecten’ om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Iedere rietdekker heeft naast de basistechniek die hij van zijn leermeester meekrijgt ook zijn eigen technieken waarmee hij zijn vakmanschap vergroot. Door onze basis in het onderhoud van rieten daken hebben we vele soorten daken onderhouden en de diverse technieken die de verschillende soorten rieten daken vereisen onder de duim gekregen. Naast rietdekken kunnen we u ook adviseren over isolatie, zonnepanelen en plaatsen we dakkappellen en dakramen. Bovendien is ook het schoorsteenvegen bij ons in goede handen.

,,Uiteindelijk leveren we het complete plaatje’’, legt Edwin Morren uit. ,,Wij weten wat er nodig is om een dak goed aan te leggen, maar ook wat het beste is om er zo lang mogelijk profijt van te hebben. We investeren daarom heel graag in onze relaties en bieden een gratis onderhoudscontract aan. Daarbij komen we kosteloos ieder jaar naar de klant toe om een inspectie uit te voeren. Hoeft er niets te gebeuren, dan drinken we een kop koffie, praten we bij en gaan we weer. Moet er wel wat gebeuren dan stellen we daar een offerte voor op. De jaarlijkse inspectie van een rieten dak voorkomt onnodige kosten en verlengt de levensduur.’’

Offerte aanvragen?

Voor vrijblijvend advies op maat

Gespecialiseerd in rietdekken, schoorsteenvegen, timmerwerk en dakkapellen