Offerte
Aanvragen?
> Home / Onderhoud / Mosbestrijding

Wij maken uw rieten dak mosvrij

Bepaalde mossoorten, zoals bijvoorbeeld fijn laddermos, hebben een zeer vochtige ondergrond nodig. Wanneer deze mossoort op uw dak zit, is dat een teken dat het rieten dak te vochtig is. Een vochtig dak is een voedingsbodem voor schimmels, die schadelijk zijn voor het dak.

Een vochtig dak met mos is ook een goede voedingsbodem voor schadelijke schimmels

Mosbestrijding


Mos op rieten daken is een regelmatig voorkomend verschijnsel. Mos op zich is niet erg schadelijk voor het rieten dak. Het is wel een teken van de minder goede gesteldheid van het rieten dak.

Mos kunt u bestrijden met een mos-bestrijdingsmiddel. Dat is niet voor elke soort mos nodig. Een mossoort als sikkelsterretjes bijvoorbeeld, gedijt ook op een droger rietdek en is dus een minder urgent probleem voor het riet. Er zijn diverse bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar. De beste strategie tegen mosvorming is bestrijding bij de bron. Dat betekent minder bomen rond het rieten dak en tijdig onderhoud.

Offerte aanvragen?
vrijblijvend advies op maat Offerte aanvragen

Gespecialiseerd in rietdekken, schoorsteenvegen, timmerwerk en dakkapellen

Onderhoud


Wanneer u kiest voor een inspectieovereenkomst van Morren Rietdekkersbedrijf, bent u er zeker van dat uw dak in perfecte staat is en blijft. We maken graag een afspraak voor kosteloze jaarlijkse inspectie van het dak.

Lees meer

Nieuw rieten dak


De stijl van met riet gedekte gebouwen verschilt van boerderij tot landhuis, van traditioneel tot modern. Dankzij ruim 20 jaar ervaring met ambachtelijk rietdekken, kunnen wij u goed adviseren over de juiste materialen, technieken en het onderhoud voor uw rieten dak.

Lees meer