Brandbestrijding

Wij beschermen uw rieten dak tegen brand

Dankzij moderne technologie en combinaties van brandbestrijdingstechnieken zijn rieten daken tegenwoordig goed brandwerend. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals brandvertragende coatings of volledig automatisch werkende blusinstallaties. Wij kunnen u adviseren over brandbestrijding bij uw woning en de eisen die aan uw dak gesteld worden.

Dankzij moderne technieken zijn rieten daken tegenwoordig goed brandwerend

Blusinstallaties voor rieten daken

Een rieten dak is vatbaarder voor brand door vonken of vliegvuur dan een pannendak. Door de installatie van een actief automatisch brandblussysteem kunt u een beginnende brand doelmatig doven. Het systeem is grondig getest door Nederlandse, Europese en Duitse instellingen als TNO en voldoet aan de strengste NEN en DIN normen. Een extra voordeel van het systeem is de lagere verzekeringspremie. Het systeem werkt eenvoudig: Vlamdetectoren nemen het vuur waar en direct begint het systeem water te verspreiden over het dak met een gelijktijdig geluidssignaal om de bewoners te waarschuwen.

De ‘film’ van stromend water dooft het vuur snel. Het systeem sluit en reset zichzelf automatisch. Het systeem detecteert een aanstekervlam op 8 meter, zo gevoelig is het. U kunt bij het systeem kiezen voor een aantal servicecontracten: alarm, onderhoud en storing.

Brandvertragende coatings

Een nieuwbouw pand met rieten dak dat binnen 15 meter van de perceelgrens staat dient aan de NEN6063 norm met betrekking tot brandgevaarlijke daken voldoen. Door te kiezen voor een schroefdakconstructie of het rieten dak te voorzien van een toegelaten brand-vertragende coating voldoet u aan deze norm. Er zijn momenteel drie rietcoatings toegestaan.

Deze coatings worden meestal toegepast bij de traditionele open constructies. Bij moderne schroefdaken is de brandvertragende coating een preventieve maatregel. Schroefdaken zijn al brandveilig. Overleg voor de zekerheid altijd met uw rietdekker voor een advies op maat over brandbestrijding voor uw rieten dak.

boerderij Eemnes

Tip: Laat uw schoorsteen regelmatig vegen

Om de kans op een schoorsteenbrand te verlagen moet een schoorsteen regelmatig geveegd worden. Het vegen van een schoorsteen op een rieten dak kan het beste door een rietdekker worden uitgevoerd, omdat een rieten dak enkel met een rietstoel kan worden betreden. Ook voor het laten vegen van uw schoorsteen kunt u contact opnemen met ons.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies op maat!
Van montage tot onderhoud
van uw rieten dak

Gespecialiseerd in rietdekken, schoorsteenvegen, timmerwerk en dakkapellen