Offerte
Aanvragen?
> Home / Onderhoud / Algenbestrijding

Bescherm uw rieten dak tegen algen

Algen zijn zeer schadelijk voor rieten daken. Het is dan ook belangrijk om algen te voorkomen. Wanneer u algen op uw dak ziet, zijn maatregelen noodzakelijk.

Wij adviseren u graag over de beste aanpak van algen

Algen op een rieten dak versterken schimmelgroeiAlg bedekt het rieten dak als een natte deken. Onder de alg blijft het riet vochtig en ontstaat een goede voedingsbodem voor schadelijke schimmels die het riet aantasten. Als de alg droogt, krimpt het geheel en ontstaan scheurtjes in het rietdek. Regen dringt dan dieper door, de regen voedt de alg die weer uitzet en het vochtige riet weer bedekt.

 

Het resultaat is een nog betere voedingsbodem voor schimmels. We kunnen alg bestrijden door te spuiten met een algenbestrijdingsmiddel. Hierdoor wordt algengroei tegengegaan. Wilt u meer weten over algenbestrijding? Klik hier om een afspraak te maken.

Offerte aanvragen?
vrijblijvend advies op maat Offerte aanvragen

Gespecialiseerd in rietdekken, schoorsteenvegen, timmerwerk en dakkapellen

Onderhoud


Wanneer u kiest voor een inspectieovereenkomst van Morren Rietdekkersbedrijf, bent u er zeker van dat uw dak in perfecte staat is en blijft. We maken graag een afspraak voor kosteloze jaarlijkse inspectie van het dak.

Lees meer

Nieuw rieten dak


De stijl van met riet gedekte gebouwen verschilt van boerderij tot landhuis, van traditioneel tot modern. Dankzij ruim 20 jaar ervaring met ambachtelijk rietdekken, kunnen wij u goed adviseren over de juiste materialen, technieken en het onderhoud voor uw rieten dak.

Lees meer