Verleng de levensduur van uw rieten dak

Onderhoud van uw rieten dak

Een rieten dak dat regelmatig onderhouden en nagekeken wordt, gaat veel langer mee. Met een inspectieovereenkomst van Morren Rietdekkersbedrijf bent u er zeker van dat uw dak in perfecte staat is en blijft. We maken graag met u een afspraak voor kosteloze jaarlijkse inspectie van het dak.

 

Tijdig onderhoud van uw rieten dak voorkomt onnodige kosten en verlengt de levensduur

Een optimale levensduur

Een rieten dak moet waterkerend zijn, het regenwater moet zo snel mogelijk afgevoerd worden. Dat betekent in de praktijk: schone rietstengels waar het water soepel langs stroomt. Ook een zo steil mogelijke hellingshoek van het dak helpt hierbij. Wanneer een rieten dak is aangetast door algen, mos, beestjes (rietmijt) of rietschimmel, zal het sneller verouderen dan een schoon rieten dak. Tijdige inspectie en onderhoud van uw rieten dak verlengen daarom de levensduur van uw rieten dak en voorkomen onverwacht grote kosten.

Onderhoud aan een rieten dak

Wanneer wij onderhoud plegen aan het rieten dak verwijderen we alg, mos en slecht riet door middel van ‘kammen’. Daarbij snijden we de slechte delen voorzichtig van het dak om de deklaag niet onnodig dunner te maken. Want hoe dikker het rietdek, hoe langer de levensduur van het dak. Na het verwijderen van het toplaagje kloppen we het schone riet glad en strak met een dekspaan. Het verwijderen van de vervuiling zorgt ervoor dat het rieten dak weer kan ademen.

Algenbestrijding

Uw dak krijgt bijna de originele kleur weer terug, het droogt sneller en blijft langer mooi. Wij adviseren naast de inspectie en het onderhoud een preventieve behandeling tegen algvorming. Hiermee vermindert u de groei van algen en verlengt u de reparatie-intervallen.

 

Jaarlijkse inspectie

Op uw verzoek inspecteren wij uw pand en brengen wij het volgende voor u in kaart:

  • De staat van het rieten dak
  • De dikte van het rietdek
  • De vochtigheid van het riet
  • De staat van het bindmateriaal
  • De staat van de nokafwerking
  • De gesteldheid van dakdoorvoeren (oa schoorsteen en dakkapellen)

Op basis van deze inspectie ontvangt u van ons een advies over eventuele renovatie of het onderhoud van uw rieten dak, met indien gewenst een overzicht van de kosten. Na akkoord van u voeren we deze werkzaamheden / reparaties voor u uit.

Wilt u meer weten over onze inspectieovereenkomsten?

We geven u graag vrijblijvend advies.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies op maat!
Van montage tot onderhoud
van uw rieten dak

Gespecialiseerd in rietdekken, schoorsteenvegen, timmerwerk en dakkapellen