Wanneer en hoe kan ik algen op een rieten dak bestrijden?

algenbestrijding rieten dakEen groen laagje op uw rieten dak, dat is niet mooi. Het is ook niet goed voor uw dak. Als u uw dak mooi wilt krijgen én houden is het verstandig om jaarlijks uw dak te laten behandelen tegen algen. Laat dit werk uitvoeren door een rietdekkersbedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in riet en gebruiken producten die uw dak niet aantasten. Ga niet zelf aan de slag met een algenbestrijder uit de bouwmarkt, want dat beschadigt uw rieten dak!

Wanneer moet ik de algen bestrijden op mijn rieten dak?

De zomer is ideaal voor het bestrijden van algen op uw rieten dak. Het middel dat wij gebruiken om algen te bestrijden op uw rieten dak moet even intrekken. Daarom is het belangrijk om dit onderhoud in een droge periode te doen. Het rieten dak moet vóór de behandeling goed droog zijn, omdat vochtig riet de spray niet goed opneemt. Ook na de behandeling moet het bij voorkeur een paar dagen droog blijven, zodat het middel goed kan intrekken.

Hoe vaak moet ik mijn dak laten behandelen tegen algen?

Uw rieten dak moet regelmatig onderhouden worden. Zo blijft het zo lang mogelijk mooi en hoeft er minder snel groot onderhoud plaats te vinden. Wij raden u aan om uw dak jaarlijks te laten behandelen tegen algen. Op die manier blijft u de groene aanslag voor.

Welk product gebruiken jullie om de algen op mijn rieten dak te bestrijden?

Morren Rietdekkers gebruikt een biologisch afbreekbaar product om algen op uw rieten dak te verwijderen. Dit product is speciaal ontwikkeld voor rieten daken. We vernevelen het. Het is niet hetzelfde als bijvoorbeeld formaldehyde of andere producten die je kan gebruiken om algen op tegels en stoepen te bestrijden. Dergelijke algenbestrijders kunnen niet voor rieten daken gebruikt worden, dan gaat het riet kapot. Ga dus niet zelf aan de slag hiermee! Het door ons gebruikte product is speciaal voor rieten daken en niet te zwaar. Het dak wordt hierdoor niet aangetast. Het product trekt in het riet en na verloop van tijd heeft het zijn werking gedaan. Als het gaat regenen druipt het product weer langzaam van het dak af, maar dat is niet schadelijk voor uw tuin.

Neem contact met Morren Rietdekkersbedrijf  op voor meer informatie