Offerte
Aanvragen?
> Home / Rieten dak / Subsidie en prijzen

Uw rieten dak kan subsidie waard zijn!

Per gemeente verschillen de mogelijkheden voor subsidies en dit kan zelfs per jaar variëren. Het is afhankelijk van zaken als het belang, de staat, de historische waarde en de gezichtsbepalende functie van het gebouw. Zowel boerderijen en woonhuizen als schuren en hooibergen komen in aanmerking voor subsidie van hun rieten dak.

Er zijn gemeentelijke, provinciale en landelijke fondsen. Bij de gemeente kunt u informeren voor de lokale mogelijkheden qua subsidies. Zij kunnen u eventueel weer doorverwijzen naar regionale loketten. Nieuwe gebouwen komen niet in aanmerking voor subsidie. We geven u graag advies over de haalbaarheid van subsidie voor uw rieten dak. Neem daarvoor contact met ons op.

Oude panden, met name monumentale panden, met een rieten dak kunnen in aanmerking komen voor een subsidie op het riet en de werkzaamheden.

De prijs van rieten daken


We zouden u graag een exacte prijs van een rieten dak geven en wanneer een rieten dak een massaproduct zou zijn, zou dat ook kunnen. Maar een rieten dak is een ambachtsproduct. Vele factoren bepalen de kwaliteit en daarmee de prijs van een rieten dak. We letten bij het bepalen van de prijs bijvoorbeeld op:

• De moeilijkheidsgraad van het dak, heeft het dak veel dakkapellen, etc.

• Welke rietsoort kiezen we voor uw dak?

• Hoe dik maken we het rietdek?

• Wat is de hellingshoek van het dak?

• Welke afwerking kiest u, gebakken nokvorsten of koperen nokvorsten?

• Wenst u brandbestrijdingsmaatregelen te treffen?

 

 

Pas als we inzicht hebben in deze vragen kunnen we u een gepaste prijs voor uw nieuwe rieten dak of onderhoud en reparatie van uw dak aanbieden. En dat zal een prijs zijn die past bij de kwaliteit van het ambachtswerk dat we leveren.

Offerte aanvragen?
vrijblijvend advies op maat Offerte aanvragen

Gespecialiseerd in rietdekken, schoorsteenvegen, timmerwerk en dakkapellen

Onderhoud


Wanneer u kiest voor een inspectieovereenkomst van Morren Rietdekkersbedrijf, bent u er zeker van dat uw dak in perfecte staat is en blijft. We maken met u een afspraak voor kosteloze jaarlijkse inspectie van het dak.

Lees meer

Nieuw rietendak


De stijl van met riet gedekte gebouwen verschilt van boerderij tot landhuis. Doordat wij ruim 20 jaar ervaring hebben, kunnen wij een goed adviseren over materialen en rietdekkers technieken.

Lees meer