Offerte
Aanvragen?
> Home / Rieten dak / Dakkapellen en dakramen

Vakmanschap in dakkapellen en dakramen in uw rieten dak

Wij plaatsen zelf het dakraam of de dakkapel van riet om de beste aansluiting op uw rieten dak te kunnen garanderen. Wilt u meer weten over een dakkapel van riet? Maak dan een vrijblijvende afspraak waarbij wij uw dak komen bekijken om zo het beste advies te kunnen geven.

Een dakraam of een dakkapel in uw rieten dak is niet alleen een praktische lichtbron of ventilatie, het is ook nog eens een echte verfraaiing.

De juiste dakkapel voor uw rieten dak


Er zijn een groot aantal varianten voor een dakkapel voor uw rieten dak. Met bijvoorbeeld halfronde of vierkante ramen, met het kozijn direct aan het riet of met een schroten omlijsting van het raam. U kunt ook kiezen tussen een kantelraam of een draairaam. Een dakkapel kan gemaakt worden van diverse soorten hout: van meranti tot lariks of grenen.

We bekijken graag met u welke vorm dakkapel het beste past bij de stijl van uw woning of boerderij en het soort riet. Bekijk hier een aantal voorbeelden van door ons eerder gerealiseerde dakkapellen en dakramen.

De juiste dakkapel voor uw rieten dak


Een dakraam voor een rieten dak is net even anders dan een gewoon dakraam. De koperen gootstukken zijn wat breder dan gebruikelijk, de waterkeringen zijn iets hoger en de onderzijde heeft een iets andere afwerking. Ook hebben dakramen voor rieten daken een dampremmende kraag om het riet te beschermen tegen vocht van binnenuit. U kunt kiezen tussen gewone dakramen of dakramen met tuimelvensters.

Offerte aanvragen?
vrijblijvend advies op maat Offerte aanvragen

Gespecialiseerd in rietdekken, schoorsteenvegen, timmerwerk en dakkapellen