Offerte
Aanvragen?
> Home / Onderhoud / Mosbestrijding

Wij maken uw rieten dak mosvrij

De ene soort mos, bijvoorbeeld fijn laddermos, heeft een zeer vochtige ondergrond nodig. Dit is een teken dat het rieten dak te vochtig is en zodoende een goede voedingsbodem voor het fijn laddermos. 

Een vochtig dak is ook een goede voedingsbodem voor schimmels die wel schadelijk zijn.

Mosbestrijding


Een mos soort als sikkelsterretjes gedijt ook op een droger rietdek en is dus een minder urgent probleem voor het riet. Mos kunt u bestrijden met een mos bestrijdingsmiddel. Hiervan zijn diverse soorten verkrijgbaar. Het beste is de bron te bestrijden door bomen rond het rieten dak te beperken en tijdig onderhoud te plegen.

Mos op rieten daken is een regelmatig voorkomend verschijnsel. Mos op zich is niet erg schadelijk voor het rieten dak. Het is wel een teken van de gesteldheid van het rieten dak.

Offerte aanvragen?
vrijblijvend advies op maat Offerte aanvragen

Gespecialiseerd in rietdekken, schoorsteenvegen, timmerwerk en dakkapellen

Onderhoud


Wanneer u kiest voor een inspectieovereenkomst van Morren Rietdekkersbedrijf, bent u er zeker van dat uw dak in perfecte staat is en blijft. We maken met u een afspraak voor kosteloze jaarlijkse inspectie van het dak.

Lees meer

Nieuw rietendak


De stijl van met riet gedekte gebouwen verschilt van boerderij tot landhuis. Doordat wij ruim 20 jaar ervaring hebben, kunnen wij een goed adviseren over materialen en rietdekkers technieken.

Lees meer