Offerte
Aanvragen?
> Home / Onderhoud / Algenbestrijding

Bescherm uw rieten dak tegen algen

Algen zijn zeer schadelijk voor rieten daken. Het is dan ook zaak algen te voorkomen en wanneer u alg op uw dak ziet.

We adviseren u graag wat de beste aanpak is voor uw rieten dak

Algen op een rieten dak versterken schimmelgroeiAlg bedekt het rieten dak als een natte deken. Onder de alg blijft het riet vochtig en ontstaat er een goede voedingsbodem voor schadelijke schimmels die het riet aantasten. Als de alg droogt, krimpt het en trekt het scheurtjes in het rietdek. Regen dringt dan dieper door, de regen voedt de alg die weer uitzet en het vochtige riet weer toedekt.

 

Het resultaat is een nog betere voedingsbodem voor schimmels. We kunnen alg bestrijden door te spuiten met een algen bestrijdingsmiddel. Hierdoor wordt algengroei tegengegaan. Wilt u meer weten over algen bestrijding? Klik hier om een afspraak te maken.

Offerte aanvragen?
vrijblijvend advies op maat Offerte aanvragen

Gespecialiseerd in rietdekken, schoorsteenvegen, timmerwerk en dakkapellen

Onderhoud


Wanneer u kiest voor een inspectieovereenkomst van Morren Rietdekkersbedrijf, bent u er zeker van dat uw dak in perfecte staat is en blijft. We maken met u een afspraak voor kosteloze jaarlijkse inspectie van het dak.

Lees meer

Nieuw rietendak


De stijl van met riet gedekte gebouwen verschilt van boerderij tot landhuis. Doordat wij ruim 20 jaar ervaring hebben, kunnen wij een goed adviseren over materialen en rietdekkers technieken.

Lees meer