Offerte
Aanvragen?
> Home / Onderhoud

Verleng de levensduur van uw rieten dak

Wanneer u kiest voor een inspectieovereenkomst van Morren Rietdekkersbedrijf, bent u er zeker van dat uw dak in perfecte staat is en blijft. We maken met u een afspraak voor kosteloze jaarlijkse inspectie van het dak. We bespreken de offerte met u en de uit te voeren werkzaamheden en we voeren deze werkzaamheden / reparaties, na akkoord van de offerte, voor u uit. Wilt u meer weten over onze inspectieovereenkomsten? Klik hier voor onze contactgegevens.

Regelmatige controle en tijdig onderhoud van uw rieten dak voorkomt onnodige kosten en verlengt de levensduur van uw rieten dak.

Garandeer uzelf een optimale levensduur van uw rieten dak


Het basisprincipe van een rieten dak is dat deze waterkerend is door regenwater zo snel mogelijk af te voeren. Schone rietstengels waar het water soepel langs stroomt en een zo steil mogelijke hellingshoek van het dak helpen hierbij het beste. Een rieten dak dat is aangetast door alg, mos, beestjes (rietmijt) of rietschimmel zal sneller verouderen dan een schoon rieten dak. Tijdige inspectie en onderhoud van uw rieten dak verlengt de levensduur van uw rieten dak en voorkomt onverwachte grote kosten. Wanneer wij onderhoud plegen aan het rieten dak verwijderen we alg, mos en slecht riet door middel van “kammen”. Eenvoudig gezegd snijden we de slechte delen voorzichtig van het dak om de deklaag niet onnodig dunner te maken.

Hoe dikker het rietdek, hoe langer de levensduur van het dak. Na het verwijderen van het toplaagje kloppen we het schone riet glad en strak met een dekspaan. Het verwijderen van de vervuiling zorgt ervoor dat het rieten dak weer kan ademen. Uw dak krijgt bijna de originele kleur weer terug, het droogt sneller en blijft langer mooi. Wij adviseren naast de inspectie en het onderhoud een preventieve behandeling tegen algvorming . Hiermee vermindert u de groei van algen en verlengt u de reparatie intervallen.

Garandeer uzelf een optimale levensduur van uw rieten dak


Op uw verzoek inspecteren wij uw pand en brengen wij het volgende voor u in kaart:

  • De staat van het rieten dak
  • De dikte van het rietdek
  • De vochtigheid van het riet
  • De staat van het bindmateriaal
  • De staat van de nokafwerking
  • De gesteldheid van dak doorvoeren als schoorsteenkanaal, dakkapellen

 

Op basis van de inspectie ontvangt u van ons een advies over eventuele renovatie of het onderhoud van uw rieten dak met indien gewenst een overzicht van de kosten.

Offerte aanvragen?
vrijblijvend advies op maat Offerte aanvragen

Nieuw rietendak


De stijl van met riet gedekte gebouwen verschilt van boerderij tot landhuis. Doordat wij ruim 20 jaar ervaring hebben, kunnen wij een goed adviseren over materialen en rietdekkers technieken.

Lees meer

Onderhoud


Wanneer u kiest voor een inspectieovereenkomst van Morren Rietdekkersbedrijf, bent u er zeker van dat uw dak in perfecte staat is en blijft. We maken met u een afspraak voor kosteloze jaarlijkse inspectie van het dak.

Lees meer